Studiereis Pistoia september 2024

Programma

We kennen allemaal de bijzondere geschiedenis van de kindercentra in Reggio Emilia. Deze aanpak heeft een grote invloed gehad op professionals in vele landen. Ook in Pistoia zijn ze geïnspireerd geraakt door het gedachtegoed van Reggio. Ze hebben deze manier van werken vanaf de jaren ‘70 geïntegreerd en vertaald naar hun eigen omgeving. Educatie en ontwikkeling, de voorbereide speelomgeving, documenteren en de relatie met de gemeenschap zijn de sleutelbegrippen in hun werkwijze. In Pistoia vindt men prachtige kindercentra met grote zorg voor de ruimte. Pistoia is ondertussen uitgegroeid tot een bekende bestemming voor een beperkt aantal studiereizen voor professionals werkend in de kinderopvang en in het onderwijs voor kleuters. Alle voorgaande deelnemers van de studiereis Pistoia waren zeer onder de indruk van deze kinderopvang en voorschoolse educatie. Daarnaast biedt deze reis ook een uitstap naar het culturele en historische Florence.

Praktische informatie

Dit bezoek zal plaatsvinden van woensdag 25 september tot en met zaterdag 28 september. De reis is bestemd voor directeuren/managers, pedagogen en beleidsmedewerkers en adviseurs. De kosten bedragen € 1.500,- op basis van een eenpersoonskamer in een 3-sterren hotel. In deze prijs zit alles inbegrepen behalve de drankjes tijdens het eten en uw persoonlijke uitgaven.

 Programma in hoofdlijnen:

  • Een inleiding door een beleidsmedewerker van de gemeentelijke dienst over organisatie, uitgangspunten en pedagogiek van de kinderopvang en voorschoolse educatie.
  • We bezoeken onder andere een KDV 0-3 jaar (asilo nido), een voorschool 3-6 jaar (scuola dell’ infanzia), een thematisch activiteitencentrum voor groepen van de voorschool en de basisschool. In elk centrum is ruimschoots de tijd om de werkwijze aan den lijve te ondervinden en vragen te stellen aan medewerkers. 
  • Een rondwandeling door het middeleeuwse stadje Pistoia.
  • Bezoek op zondagmiddag aan de stad Florence o.l.v. een fantastische gids.

Totaal aantal deelnemers: maximaal 15 personen.

Reisleiding: Gertrude Abbring


Reis- en annuleringsvoorwaarden:

Na inschrijving ontvangt u van ons per e-mail een bevestiging met daarbij een factuur met een aanbetaling van
€ 250,-. Na ontvangst van dit bedrag is uw deelname definitief. 10 weken voor vertrek van de reis ontvangt u van ons de factuur met het resterende bedrag van de reissom.

Bij annulering tot 15 weken voor vertrek van de reis ontvangt u de helft van de aanbetaling retour. Bij annulering in de periode 15 tot 9 weken voor vertrek krijgt u de aanbetaling niet retour. Bij annulering na 9 weken voor vertrek van de reis bent u de gehele reissom aan Childcare International verschuldigd. U kunt zich wel laten vervangen door een ander persoon. Daaraan kunnen kosten verbonden zijn bij het overzetten van de tickets en wordt er € 50,- administratiekosten in rekening gebracht. 

U dient zelf zorg te dragen voor aan annulerings- en reisverzekering.