banner studiereis frankfurt

Informatie

Centraal staat in Studiereis Frankfurt de hele dagopvang (0-6 jaar), buitenschoolse opvang tot 16 jaar, natuureducatie, bijzondere pedagogiek (Reggio, Kneipp) en architectuur.

Reviews

Studiereis Frankfurt

Irene Kuiper – Directeur Stichting Kinderopvang Rolde

22 medewerkers van de Stichting Kinderopvang Rolde zijn in het kader van de kwaliteitsimpuls op studiereis naar Frankfurt geweest. De reis was weer, net zo als naar Stockholm en Pistoia tot in de puntjes verzorgd. We hebben dit keer zes kinderopvangcentra bezocht, lezingen bijgewoond en een aantal, speciaal voor kinderen georganiseerde projecten, mogen bezoeken. Het was een geweldige ervaring. We hebben veel inspiratie opgedaan die we de komende tijd gaan gebruiken om de kwaliteit binnen onze eigen organisatie nog verder te verbeteren.

Studiereis Frankfurt

Liesbeth Koornneef – Directeur Stichting Kwest, Naaldwijk

Als nuchtere Westlander dacht ik altijd: een studiereis, wat voegt dit nu toe? Na, vorig jaar, Kopenhagen en dit jaar Frankfurt sta ik hier anders in! Verrijking van je visie, inspiratie en even los van je organisatie zijn voor mij de sleutelwoorden na het buitenland bezocht te hebben. Niet alles hoeft te worden gekopieerd (want laten we niet vergeten dat we het hier heel goed doen!), maar je door elementen van de reis te laten voeden is geweldig. Zo start Kwest 1 januari 2012 met een PeuterBuitenGroep (3 kernwaarden: Buiten, Westland en Ervaren), mede gebaseerd op het bezoek aan het boskindercentrum in Kopenhagen. En wat ik ga introduceren vanuit Frankfurt? Binnenkort meer daarover! Reizen met vakgenoten, je laten inspireren door het aanbod, je laten begeleiden door deskundige en plezierige reisleiders: ik kan het zeker aanraden!