informatie

Het volledige spectrum van kinderopvang in en rondom Kopenhagen. KDV's, BSO's en scholen.

ervaringen

Kopenhagen - mei 2016

Ingrid Nelissen - directeur Integraal Kindcentrum Regenboog & Bs De Teugelaar


Met beiden teams uit de Schadewijk in Oss en de zeer betrokken begeleider van Child Care beleefden we fantastische Deense dagen. De pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten, leerkrachten en managementleden werden volledig ondergedompeld en uit de dagelijkse contexten getrokken. Wat een inspiratie en wat heerlijk met elkaar de opvang- en onderwijswereld in Kopenhagen te bekijken, beluisteren en te spreken. Wat is daar een enorme drive om het kind, kind te laten zijn en ruimte te bieden. Dat hebben we letterlijk en figuurlijk ervaren. Tijdens de steeds terugkerende reflectiemomenten tijdens en na de reis bespreken we in groepen op welke wijze de Deense inspiratie onze visie en ons handelen binnen opvang en onderwijs in de wijk verrijkt en beïnvloedt. Fantastisch te mogen ervaren en zien dat de manier waarop we nu met kinderen aan het werk zijn, steeds verder groeit naar bewuster handelen en denken vanuit de professional. De collega’s hebben veel gesprekstof en verlangen naar letterlijke en figuurlijke nog meer ruimte en eigenaarschap voor onze kinderen. Trots op de beweging, het enthousiasme en de energie die deze reis heeft gevoed. En met Child Care als partner was het een feestje; we hebben letterlijk en figuurlijk de ruimte gevoeld om de reis samen op maat te maken voor het diverse gezelschap uit Schadewijk. Dank!

Kopenhagen - juni 2015

Sanne de Bruijn, directeur SamSam


Na een prachtige, inspirerende reis naar Pistoia, hebben we ook in Kopenhagen enorm genoten van het kijkje in de keuken bij een ander. De rust en ruimte voor de kinderen in Denemarken is prettig en er is veel gekwalificeerd personeel dat zich vol overgave stort op hun baan. Veel gemêleerde teams zien werken, mensen die trots zijn op hun vak. Kopenhagen is een prachtige stad om te bezoeken en we hebben wederom enorm genoten van het gezellige samenzijn met onze medereizigers en reisleider.

Kopenhagen - voorjaar 2011

Ervaring Kinderopvang Mundo


Met een dwarsdoorsnede van de organisatie (pedagogisch medewerkers KDV en BSO, locatiemanagers, schooldirecteuren, directeur, stafmedewerker) naar Denemarken in maart 2011…. In een paar dagen heel veel inspiratieen informatie opgedaan over de Deense cultuur (opvoeding, levenswijze,eten, scholing en natuurlijk opvang) aan de hand van een heel prettig programma. Bezoeken aan kinderopvang, scholen, musea en restaurants onder leiding van een bezielende reisleider hebben gezorgd voor een kakelende touringcar in Kopenhagen en een kinderopvangorganisatie (Mundo) in beweging.

____________________________________________________________

Kopenhagen - 2012

Liesbeth Koornneef - Directeur Stichting Kwest, Naaldwijk


Als nuchtere Westlander dacht ik altijd: een studiereis, wat voegt dit nu toe? Na, vorig jaar, Kopenhagen en dit jaar Frankfurt sta ik hier anders in! Verrijking van je visie, inspiratie en even los van je organisatie zijn voor mij de sleutelwoorden na het buitenland bezocht te hebben. Niet alles hoeft te worden gekopieerd (want laten we niet vergeten dat we het hier heel goed doen!), maar je door elementen van de reis te laten voeden is geweldig. Zo start Kwest 1 januari 2012 met een PeuterBuitenGroep (3 kernwaarden: Buiten, Westland en Ervaren), mede gebaseerd op het bezoek aan het boskindercentrum in Kopenhagen. En wat ik ga introduceren vanuit Frankfurt? Binnenkort meer daarover! Reizen met vakgenoten, je laten inspireren door het aanbod, je laten begeleiden door deskundige en plezierige reisleiders: ik kan het zeker aanraden!

Kopenhagen - juni 2014

Stefan Vogler, Regionalleitung. Elbkinder - Vereinigung Hamburger Kindertagesstätten


Oktober 2014 Von dieser Studienfahrt hat sich der Leitungskreis einen vertieften Einblick in das dänische System der Kindertagesbetreuung erhofft und sich Anregungen für die eigene Praxis gewünscht. Unsere Erwartungen wurden in beiderlei Hinsicht vollkommen erfüllt! Durch die exzellente Organisation seitens Childcare International haben wir die kurze Zeit sehr gut nutzen können und durch die vielfältigen Kontakte mit den dänischen Fachkräften einen sehr lebendigen Eindruck erhalten. Die Auswahl der Institutionen, die wir besichtigt haben, berücksichtigte die Vielfalt des Angebots und die Mitarbeitenden traten uns äußerst freundlich und aufgeschlossen gegenüber. Auch im Nachhinein, im Rahmen von Leitungssitzungen, haben wir von dieser Fahrt profitiert und einzelne fachliche weiter Aspekte bewegt. Ich kann pädagogischen Fachkräften aus allen europäischen Ländern nur empfehlen, die Möglichkeit des Besuchs bei seinen Nachbarn ebenfalls wahr zu nehmen!

fotogalerij