review reis Berlijn, juni 2016

Welke pm-er wil in Berlijn werken?!
13 juli 2016
Childhood Education and city politics conference 6 en 7 juni 2016
8 september 2016

review reis Berlijn, juni 2016

Ik kijk met veel plezier terug op de reis naar Berlijn. Mijn belangstelling ging uit naar de manier waarop onderwijs en BSO een integraal geheel vormen. Daar hebben we voorbeelden van gezien. Het viel me op dat er grote verschillen zijn in de mate waarin er echte samenwerking tot stand komt. Dat zie je in Nederland ook uiteraard. Van de school in Wedding met een kunst en cultuurprofiel was ik echt onder de indruk. Je hoorde en zag dat er vanuit een duidelijke visie wordt gewerkt. Kunst en cultuur zijn door de hele school aanwezig en het wordt verbonden met andere vakken. BSO en onderwijs werken aan dezelfde thema’s en leerkrachten en pedagogisch medewerkers vormen echt een team. Het was een cadeautje dat we ook nog een deel van de dansvoorstelling konden zien waar ale kinderen aan hebben gewerkt in het afgelopen jaar.

Dr. Karin Hoogeveen, senior adviseur/onderzoeker Sardes

Comments are closed.