review studiereis Kopenhagen, mei 2016

Taalstimulering in de kinderopvang, voorschool en onderbouw
28 april 2016
Hoe ontwikkelen/leren kinderen?
29 juni 2016

review studiereis Kopenhagen, mei 2016

Ingrid Nelissen – directeur Integraal Kindcentrum Regenboog & Bs De Teugelaar

 

Met beiden teams uit de Schadewijk in Oss en de zeer betrokken begeleider van Child Care beleefden we fantastische Deense dagen.

De pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten, leerkrachten en managementleden werden volledig ondergedompeld en uit de dagelijkse contexten getrokken.

Wat een inspiratie en wat heerlijk met elkaar de opvang- en onderwijswereld in Kopenhagen te bekijken, beluisteren en te spreken.

Wat is daar een enorme drive om het kind, kind te laten zijn en ruimte te bieden. Dat hebben we letterlijk en figuurlijk ervaren.

Tijdens de steeds terugkerende reflectiemomenten tijdens en na de reis bespreken we in groepen op welke wijze de Deense inspiratie onze visie en ons handelen binnen opvang en onderwijs in de wijk verrijkt en beïnvloedt.

Fantastisch te mogen ervaren en zien dat de manier waarop we nu met kinderen aan het werk zijn, steeds verder groeit naar bewuster handelen en denken vanuit de professional.

De collega’s hebben veel gesprekstof en verlangen naar letterlijke en figuurlijke nog meer ruimte en eigenaarschap voor onze kinderen.

Trots op de beweging, het enthousiasme en de energie die deze reis heeft gevoed.

En met Child Care als partner was het een feestje; we hebben letterlijk en figuurlijk de ruimte gevoeld om de reis samen op maat te maken voor het diverse gezelschap uit Schadewijk.

 

Comments are closed.