CCI-seminar Europees Kader voor Kwaliteit voor het jonge kind, medio 2016

Tsjechische studenten bezoeken Utrecht en Diemen, oktober 2015
2 januari 2016
Jonge kinderen met een slechte taalvaardigheid lopen achter in spel en sociale vaardigheden
25 januari 2016

CCI-seminar Europees Kader voor Kwaliteit voor het jonge kind, medio 2016

Medio 2016 zal CCI een seminar organiseren over de waarde van het Europese Kader voor Kwaliteit voor het jonge kind. Aanleiding is het project van International Step by Step Association, VBJK (Gent) en Bureau MUTANT een internationaal bruikbaar trainingspakket samen te stellen met als doel de bekendmaking en implementatie van het Europees Kader voor Kwaliteit.

In dit pakket worden voor Nederland en Vlaanderen de bestaande pedagogische kaders en curricula samengebracht. Zo wordt direct de link gelegd naar de eigen context.

Het Europees Kader voor Kwaliteit heeft vijf kerngebieden: * Toegankelijkheid; * Personeel: opleiding en permanent leren; * Curriculum; * Monitoring en evaluatie; *Beleid en financiering. Per thema zijn er reflectievragen, casussen en stellingen.

Comments are closed.