Bestuursleden CCI op werkbezoek Slovenië, november 2015

review reis Hamburg, september 2015
15 oktober 2015
CCI op onderzoek naar de kinderopvang in Lille
11 december 2015

Bestuursleden CCI op werkbezoek Slovenië, november 2015

De bestuursleden van CCI hebben van woensdag 11 tot 14 november 2015 een interessant werkbezoek afgelegd naar de kinderopvang in Slovenie. Er waren beide dagen 2 pedagogen aanwezig die als vertaler optraden omdat de meeste medewerkers geen engels spreken.
Op donderdag 12 november bezochten wij het “ Developmental Research Center for Pedagogical Initiatives Step by Step vlak bij de hoofdstad Ljubliana.
Tatjana Vonta, die het kindercentrum heeft opgezet en jarenlang geleid, was ondanks haar pensionering toch de hele dag aanwezig met haar gehele staf. Er werd o.a. informatie gegeven over het programma “step by step”. Tatjana is een bekende senior pedagoge en psychologe aan de universiteit van Primorska en tevens werkzaam aan het “Educational Research Institute”.De ontvangst was uitermate hartelijk en gastvrij. We kregen een uitgebreide uitleg over hun systeem en werkwijze. We werden binnen en buiten rondgeleid waarbij opviel dat de groepsruimtes van de kinderen er heel schools uitzagen maar de buitenruimtes enorm groot en prachtig aangelegd.

Vrijdag, de tweede, dag moesten we meer dan 2 uur reizen om bij de locatie te komen. Een nieuwe, prachtige locatie met veel licht en ruimte in een prachtige omgeving. Het gebouw heeft een prestieuze prijs gewonnen voor het ontwerp. We werden ook hier hartelijk ontvangen en er was een ouder aanwezig om een nadere toelichting te geven.

DSC02004 DSC01965DSC02003 DSC02014 DSC02017 DSC02018 Na dit bezoek werden we uitgenodigd om in de buurt het project in het gehucht ”Dole: Let’s learn how to become self-sufficient” te bezoeken van hoogleraar Ana Vovk Korze van de universtiteit van Ljubliana. We waren onder de indruk wat deze dame voor elkaar krijgt om volledig onafhankelijk met alleen groene hulpbronnen (zonne-energie) te “boeren. Er worden groepen kinderen ontvangen om een week mee te werken en kennis te nemen van deze fantastische klimaat-neutrale manier te werken.

Als afsluiting dineerden we met onze 2 tolken op een romantisch plekje waar de spijzen en wijn verrukkelijk smaakten. Enkele uren daarna barste in Parijs de hel los. De dag erna een lange terugreis vanwege het missen van onze vlucht.

Comments are closed.